Worki moletowane do pakowania próżniowego 150X200mm.
Opis
Worki moletowane do pakowarki próżniowej 150 x 200 mm
Wykonane z PA/PE, grubość 90 mikronów
- Warstwa z nylonu przeznaczona do kontaktu z żywnością
- Warstwa z poliamidu gwarantuje hermetyczność
- Wytłoczenia ułatwiają wyciąganie powietrza i uzyskanie próżni
- Doskonale nadają się do pakowania próżniowego produktów spożywczych takich jak: mięso, sery, warzywa, wyroby cukiernicze itp.
- ORAZ m.in. do przyrządzania potraw metodą Sous Vide do 90℃
- pasują do do wszystkich pakowarek listwowych dostępnych na rynku
Opis:
Pakowanie próżniowe, jako jeden ze sposobów wydłużania terminu przydatności , polega na usunięciu powietrza z opakowania. Następnie jest ono hermetycznie zgrzewane. Zapakowane produkty w próżniowo charakteryzują się wysoką jakością sensoryczną, większą stabilnością mikrobiologiczną i mniejszym ubytkiem masy. Pakowanie próżniowe jest najbardziej efektowne w przypadku produktów o wysokiej zawartości tłuszczów, gdyż tlen powoduje szybkie ich jełczenie. Zmniejszając dostęp tlenu w produktach można wydłużyć okres przydatności do spożycia artykułów spożywczych. Usuwając tlen można zahamować rozwój bakterii tlenowych oraz drożdży i pleśni, powodujących psucie się żywności.
Zalety worków:
- bardzo dobra przejrzystość
- wysoka odporność mechaniczna
- idealna termoformowalność
- wysoka barierowość w stosunku do tlenu
- pary wodnej i lotnych substancji aromatycznych
- bardzo dobra zgrzewalność.
Wszystkie torebki dopuszczone są do kontaktu z produktem spożywczym – spełniają wymogi PZH. Folia z atestem spożywczym.
Worki do pakowania próżniowego wykonane z folii moletowanej dwustronnie.