Umożliwia gotowanie żywności bez bezpośredniego kontaktu z wodą – w specjalnych woreczkach próżniowych, co wpływa na wzmocnienie jej aromatu, niweluje utratę masy oraz pozwala na użycie wytworzonego w woreczku wywaru do przyrządzania sosów.
Możliwość aromatyzowania oleju, tłuszczu lub innych produktów przy zastosowaniu techniki sous vide.
Wytrzymała konstrukcja wykonana ze stali nierdzewnej. Obudowa panelu sterowania i uchwyt wykonane z poliamidu wzmocnionego włóknem szklanym.
Prosty w obsłudze panel sterowania.
Odpowiedni do naczyń o maks. poj. 56 l, o wysokości powyżej 150mm i ściance do 30mm grubości.
Wskaźnik minimalnego poziomu wody zabezpieczający cyrkulatory przed uszkodzeniem. Precyzyjny system kontroli temperatury pozwala na uzyskanie powtarzalnych rezultatów gotowania - zakres temperatury 5ºC - 95ºC , możliwość ustawienia z dokładnością do 0,1 stopnia.
Możliwość wyświetlania temperatury w 2 jednostkach do wyboru: °C lub F. Wydajny silnik o mocy 2000 W.
Timer: od 1min do 99h, interwał 1 min.
3 tryby pracy: praca ciągła, praca ciągła z licznikiem czasu, praca z zadanym czasem.
DANE TECHNICZNE
-
Jednostka czasu:
Godziny
-
Minutnik:
99
-
Zakres temperatury do / temperatura maksymalna (°C):
95
-
Zakres temperatury od / temperatura minimalna (°C):
5
-
Materiały:
PA (Poliamid/Nylon), Stal nierdzewna
-
Jednostka temperatury:
Celsjusz, Fahrenheit
-
Stopień ochrony IP:
IPX1
-
Element grzewczy:
Grzałka
-
Jednostka stopniowania:
°C
-
Stopniowanie:
0.01
-
Napięcie:
230
-
Strefa użytkowania:
Do użytku wewnątrz pomieszczeń, Kuchnia
-
Marka:
HENDI
-
Wysokość (mm):
361
-
Moc wejściowa (W):
2000
-
Długość (mm):
137
-
Panel sterowania:
Cyfrowy
-
EAN:
8711369222546
-
Szerokość (mm):
215
-
Waga netto (kg):
3.5
-
Maksymalna objętość (L):
56
-
Wymagana instalacja przez elektryka:
Nie
-
Programowalny:
Nie